Посуд для індукційної плити: як вибрати



Посуд для індукційної плити (7)

Індукційна плита. На перший погляд, слово здається незнайомим і недобрим, і багато поставляться до такої новинці з обережністю. Але всі переживання марні!

Індукційна плита безпечна і зручна, для кожної гарної домогосподарки вона – справжній скарб. Придбавши у себе вдома таку нову вдосконалену плиту, можна повністю забути про небезпеку відкритого вогню газових плит, позбавитися від постійних побоювань від витоку газу.

Проте єдиним мінусом індукційної плити є те, що для готування підійде далеко не кожен вид посуду. На перший погляд може здатися, що придбання додаткової посуду – зайві витрати часу і грошей, але насправді посуд для індукційних плит можна придбати абсолютно в будь-якому магазині кухонних товарів. Крім того, напевно, у кожної господині знайдеться щось, що підійде і для такого способу готування.

Індукційна плита має величезну кількість плюсів: вона безпечна для дітей, які можуть ненароком обпектися про відкритий вогонь. Також звільнена від потреби кожен день запалювати вогонь, можна позбутися і від сірників, до яких маленькі діти відчувають своєрідну тягу.

Робота індукційної плити влаштована на основі своєрідного магніту: електромагнітні хвилі, стикаючись з поверхнею каструлі або сковороди, починають нагрівати її дно. Варто тільки прибрати посуд з конфорки, як підігрів припиняється. Магніти починають працювати тільки в той момент, коли конфорка не порожня, при цьому для її запалювання не потрібно докладати ніяких зусиль: вона починає працювати самостійно.

Посуд, вже знаходиться вдома, можна перевірити легким способом на придатність для використання на індукційній плиті: піднести до неї магніт і злегка поводити ним по дну посуду, але так, щоб її емаль не ушкодилася. Якщо магніт прилипає до дна, посуд можна використовувати без страху і побоювань.

Ось кілька матеріалів, посуд з яких можна вважати придатною для використання на індукційній плиті:

1. Чавунний посуд добре зберігає тепло тільки що приготовленої їжі, ідеально підходить для приготування млинців. Тісто не прилипає до чавуну, що робить посуд з нього кращим варіантом для випічки. Крім того, посуд з чавуну завжди славилася своєю довговічністю і міцністю.

чавунний посуд (2)

При виборі посуду з чавуну варто пам'ятати і про її важкій вазі, а також про крихкість матеріалу. Але при належному дбайливо догляді чавунний посуд прослужить довгі роки.

2. Емальований посуд. Посуду чисто з емалі не існує, це лише покриття, під яким може «ховатися» абсолютно будь-який матеріал. Завдяки покриттю з емалі, шкідливі речовини, испаряемые при готуванні, не осідають на посуді і не сприяють її швидкому руйнуванню. Саме завдяки цьому, емальований посуд здатна тривалий час зберігати свою зовнішню красу та міцність, однак подряпини все ж можуть з'явитися, але не від шкідливих парів і речовин, а то неправильного догляду та використання.

емальований посуд (2)

3. Керамічний посуд. У застосуванні вона найпростіша, з неї легко відмиваються всі жири і масляні плями. Подряпини і численні ушкодження для неї – не проблема. Ще одним явним перевагою використання керамічного посуду є повна відмова в готуванні від додавання різних масел.

4. Посуд з міді. В мідний сплав, ще недавно зовсім не придатний для приготування на індукційній плиті, додали особливі речовини, завдяки чому мідь теж можна віднести до списку придатною для приготування їжі на індукційній плиті посуду.

Посуд з міді (2)

5. Нержавіюча сталь – один з найбільш довговічних посудних матеріалів. Вона стійка до жару, холоду і різких перепадів температури, легко миється і не вимагає особливого догляду. Однак, щоб як слід розігріти каструлю або сковорідку з нержавіючої сталі, куди потрібно великих витрат електрики.

6. Алюмінієвий посуд. Такий посуд має доступну ціну, по вазі теж цілком оптимальна. Єдине, сам алюміній як метал не володіє високою міцністю, завдяки чому зламати його дуже легко. Для стійкості і довговічності виробники додають на дно алюмінієвого посуду спеціальні металеві диски.

Стаття в тему: Як правильно вибрати каструлі з нержавіючої сталі

Алюмінієвий посуд

Пошуки і вибір гарної посуду, придатної для готування, завжди справа важка і довга. Тому багато виробників пропонують господиням оптимальний варіант – придбання вже готових посудних наборів, у які входять відразу кілька каструль, сковорідок різних форм і розмірів. З одного боку, купівля цілого набору посуду здасться справжнім грабунком, але на ділі ж виявляється, що це справжня економія і часу, і коштів, так як купувати кожну річ окремо набагато дорожче. Та й часу на те, щоб знайти необхідну начиння, витрачається в декілька разів більше.

Фото 1: Алюмінієвий посуд (2) Фото 3: Керамічний посуд (2 Фото 4: Керамічний посуд (3) Фото 5: Керамічний посуд (4) Фото 6: Керамічний посуд Фото 7: Посуд для індукційної плити (2) Фото 8: Посуд для індукційної плити (3) Фото 9: Посуд для індукційної плити (4) Фото 10: Посуд для індукційної плити (5) Фото 11: Посуд для індукційної плити (6) Фото 14: Посуд для індукційної плити (9) Фото 13: Посуд для індукційної плити (8) Фото 15: Посуд для індукційної плити (10) Фото 16: Посуд для індукційної плити Фото 18: Посуд з міді (3) Фото 19: Посуд з міді Фото 21: чавунний посуд (3) Фото 22: чавунний посуд Фото 24: емальований посуд (3) Фото 25: