Розмарин (приправа): куди додавати



Смачний розмарин

Розмарин давно отримав широке поширення в сфері кулінарії, косметології та медицини. Його справедливо прозвали «дикої штучкою» – ця терпка пряність надає неповторний аромат кожному парфумерному виробу. Господаркам слід знати, куди додавати розмарин, щоб приготувати своїм близьким страви з особливим, яскравим смаком, здатні прикрасити і звичайну вечерю, і святкове застілля.

Зміцнення імунітету До складу розмарину входять природні стимулятори імунної системи, сприяють посиленню імунітету ослабленого організму

Використання розмарину в медичних цілях

У фахівців давно немає сумнівів у величезній корисності цієї рослини при різних проблемах зі здоров'ям. До складу розмарину входять природні стимулятори імунної системи, сприяють посиленню імунітету ослабленого організму. Розмарин також покращує пам'ять і увагу людини — його настійно рекомендують до вживання людям з порушеннями в процесах мозкового кровообігу.

Даному рослині також притаманні протизапальні властивості, які роблять його незамінним при простудних захворюваннях. Крім того, вживання розмарину сприяє швидкому загоєнню саден і ран. Розмаринове масло широко застосовується в області косметології та ароматерапії. При радикуліті нерідко призначають ванни з додаванням цієї трави.

Радикуліт При радикуліті рекомендують ванни з додаванням розмарину

Застосування розмарину при приготуванні різних страв

З розмарину проводиться одна з найбільш яскравих приправ, яка робить смак будь-якого продукту харчування зовсім іншим. Однак з такою пряністю необхідно почуття міри — будь кулінар повинен уявляти собі, куди додають розмарин і в яких пропорціях це слід робити.

В кулінарії допускається використання і свіжих і сушених розмаринових листочків. Але по закінченні готування свіжі листочки необхідно в обов'язковому порядку виймати, інакше страва стане відчутно гірчити. Розмарин здатний послужити заміною лавровому листу, однак небажано застосовувати ці дві приправи одночасно. Ця пряність також відмінно поєднується з часником.

Свіжий розмарин чудово підходить до кабачків, зеленому луку, томатах, тушкованим овочам. Яєчня і картопля з розмарином знайдуть абсолютно новий, особливий смак. Прекрасним варіантом стане додавання даної приправи до сиру і грибів. Розмарин не зашкодить і солодким виробів з борошна, салати із фруктів, коктейлів.

Приправа нерідко використовується для приготування якісних супів і соусів. Розмарин надає дивовижний, неповторний аромат будь оцту чи олії. Слід враховувати, що це рослина з легкістю перебиває смак інших складових страви, тому його охоче застосовують для приготування страв з кролячого або баранячого м'яса, самої різної дичини. Приправа не тільки повністю заглушить незвичний для більшості людей і дуже специфічний смак, але і додасть страві певний наліт романтичності і вишуканого благородства.

Приправа розмарин З розмарину проводиться одна з найбільш яскравих приправ, яка робить смак будь-якого продукту харчування зовсім іншим

Шанувальникам шашлику відмінно відомо про те, який приємний пряний аромат надає ця приправа їх улюбленій страві. Допускається додавання розмарину і спеціальний маринад, де м'ясо замочується для майбутнього шашлику. Розмарин годиться для приготування будь-яких різновидів не тільки м'яса, але й риби.

Фото 5: Ароматний розмарин Фото 6: Вирощування вечнозеленного розмарину Фото 7: Вирощування розмарину Фото 8: Смажені гриби з розмарином Фото 9: Італійська страва з розмарином Фото 10: Картопля з розмарином Фото 11: Масло розмарину Фото 12: М'ясне блюдо з розмарином Фото 13: Користь розмарину при застуді Фото 14: Користь розмарину при ранах Фото 15: Користь розмарину Фото 16: Популярний розмарин Фото 17: Приготування м'яса з розмарином Фото 18: Приготування риби з розмарином Фото 19: Застосування розмарину в ароматерапії Фото 20: Застосування розмарину в косметології Фото 21: Розведення розмарину Фото 22: Розмноження розмарину Фото 23: Свіжий розмарин Фото 24: Сушений розмарин Фото 25: Тушковані овочі з розмарином Фото 26: Догляд за розмарином Фото 27: Цвітіння розмарину Фото 28: Шампунь з розмарином Фото 29: Шашлик з розмарином Фото 30: Яєчня з розмарином