Рецепти страв з помідор і імбиру



Помідори з імбиром досить не стандартний поєднання, але, тим не менш, є кілька рецептів страв, які в своєму списку інгредієнтів містять і наш всіма улюблений томат, і східну прянощі.

Замариновані помідори з імбиром

Інгредієнти:

  • 5(126)2 кг томатів;
  • Свіжий корінь імбиру;
  • 2 ст. ложки. солі;
  • 2 ч. ложки. цукру.
  • 2 пучка базиліка;
  • 2 склянки столового оцту,

Спосіб застосування:

Першим ділом готуємо маринад з цукру, солі і оцту. Помиті помідори наколюємо на вилку і занурюємо в окріп на півхвилини. Щоб остудити томати на кілька секунд опускаємо їх у холодну воду і потім кладемо в друшляк. Весь вищеописаний процес необхідний для того, щоб з помідор можна було акуратно видалити шкірку. Очищені помідори нарізаємо часточками. Імбир також чистимо і разом з базиліком миємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо в банки часточки, імбир і базилік. Заливаємо маринадом. Закриваємо банки пластиковими кришками і залишаємо в теплому місці на 5-6 годин.

Салат з помідорів з імбиром та лимоном

По цьому рецепту виходить дуже смачний салат з помідор, він відмінно підійде страв з пасти. У рецепті можна використовувати будь-які томати, як доповнення імбиру можете спробувати додати перець чилі, тільки буде обережні з дозуванням, щоб не переборщити.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • pomidor2 ст. ложки тертого кореня імбиру;
  • 300 р. томатів;
  • 2 ст. ложки лимонного соку
  • Цедра лимона, сіль, перець, базилік – за смаком.
  • Оливкова олія;

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Помідори нарізаємо як на звичайний салат і перемішуємо з тертим коренем.

Додаємо лимонний сік і цедру. Заливаємо оливковою олією, солимо, перчимо і притрушиваем зеленню.

Соус з помідорів і імбиру

Склад:

  • Соус тобаско4 шт. томатів;
  • 2 ст. ложки. оливкової олії;
  • 1 ст. ложка. цукру;
  • 1 ст. ложка. свіжого кореня імбиру;
  • Сіль за смаком;
  • 2 зубчики часнику (за бажанням);
  • 1 пучок свіжої кінзи (за бажанням).

Даний соус відмінно підійде до рибних страв. Часник кінза інгредієнти не обов'язкові, але їх додавання робить соус значно ароматніший і смак стає яскравішим. Перед вживанням рекомендується дати постояти кілька годин у холодильнику.

Рецепт розрахований приблизно на 1 склянку соусу. Томати бажано брати щільні і м'ясисті.

Приготування імбирно-томатного соусу:

  1. Готуємо всі необхідні інгредієнти.
  2. Помідори режим на часточки і видаляємо з них насіння і сік;
  3. На невеликій кількості олії трохи смажимо томати, щоб вони трохи підсохли;
  4. Імбир, часник і всі інші інгредієнти поміщаємо разом з помідорами в чашу блендера і гарненько подрібнюємо. Після чого додаємо оливкову олію. І знову збиваємо блендером до стану однорідної гладкої маси.

Інші соуси з імбиру шукайте тут.