Рецепти салатів на основі яловичини і огірків



Різноманітні салати зустрічаються на кожному святковому столі. Насичення гурманам приносить такий інгредієнт, як м'ясо. Залишає приємний післясмак яловичина з солоними огірками. Страва може доповнюватися грибами, яйцями, горіхами та іншими інгредієнтами. Готується воно дуже швидко, а поїдається – з задоволенням.

Рецепт салату з яловичиною і маслинами

Це блюдо отримують з наступних продуктів:

  • salat-iz-govyadiny-s-ogurcamiяйця – 5 шт.;
  • сир – 300 г;
  • яловичина – 700 г;
  • масло для пасерування цибулі;
  • солоні огірки – 5 шт.;
  • кедрові горіхи – 50 г;
  • цибуля ріпчаста – 4 шт.;
  • маслини без кісточок – 30 шт.;
  • сіль, перець, зелень – за смаком;
  • зелений горошок консервований – 1 банка.

Приготування ласощів починають з відварювання яловичої вирізки. Щоб продукт був соковитим, його кладуть у гарячу воду. Для додання незвичайного смаку додають спеції. М'ясо солять в кінці варіння.

Поки яловичина проходить термічну обробку, варять яйця круто. Цибулю нарізують дрібними кубиками і обсмажують на рослинній олії з додаванням вершкового. По мірі досягнення золотистого кольору нарізку знімають з плити і остуджують.

Сир натирають на тертці, яйця дрібно ріжуть. Маслини нарізають кільцями, огірки – кубиками. Маслини і цибулю з'єднують і займаються нарізкою яловичини. М'ясні кубики по формі повинні нагадувати огіркові шматочки. Далі всі інгредієнти складають в салатник і присмачують майонезом. Кедрові горішки і зелень розкладають як прикраса.

Салат з яловичини, грибів і солоних огірків

Рецепт приготування цієї смакоти розрахований на отримання 10 порцій.

  • salat5Яловичина – 400 г;
  • шампіньйони – 0,5 кг;
  • часник – 4 зубчики;
  • солоні огірки – 300 г;
  • болгарський перець – 300 г;
  • салатна зелень – 200 г;
  • рослинна олія;
  • соєвий соус – 40 р (не обов'язково).

М'ясо варять півгодини з додаванням солі і перцю. Очищену моркву і цибулю кладуть за бажанням для посилення смакових якостей м'яса. Гриби ріжуть пластинками і викладають на гарячу сковороду. Як тільки з грибів випарується вода, їх поливають олією і смажать до готовності.

Яловичину, огірки і перець для салату нарізають соломкою. Салатну зелень рецепт вимагає порвати на шматочки середнього розміру. Зубчики часнику тиснуть в спеціальному пристосуванні або нарізають дрібними кубиками.

Після ретельного перемішування інгредієнти приправляють соусом з майонезу. Для пікантності вводять соєвий соус і дають ласощів трохи постояти в холодильнику. Потім приступають до дегустації.

Салат «Вишуканий»

Незважаючи на настільки привабливу назву, інгредієнтів рецепт містить небагато:

  • b2f59ab7f150яловичина – 0,5 кг;
  • відварені яйця – 4;
  • солоні огірки – 8;
  • часник – 4 зубчики;
  • майонез;
  • ядра волоських горіхів – 1 стакан.

Готується блюдо дуже просто. Відварне підсолене м'ясо і огірки нарізають невеликими шматочками. Часникові часточки пропускають через часникодавку. Зварені круто яйця дрібно січуть. Складають салат в такій послідовності:

  1. яловичина (нижній шар);
  2. солоні огірки;
  3. часникова кашка;
  4. яєчна нарізка.

Кожен шар покривають майонезом і притрушують подрібненими горіхами. Страва готова!

Яловичина, огірки і квасоля

Дуже смачний поживний салатик виходить з наступного набору інгредієнтів:

  • 853_0891oqu_4758_pогірки – 2 шт.;
  • гірчиця суха – 2 ч. л.;
  • лимонний сік – 2 ст. л.;
  • масло оливкове – 1 ст. л.;
  • зелена цибуля – 3 пера;
  • помідори сорту «черрі» – 250 г;
  • кукурудза – 2 качана;
  • м'ятний лист – 1/4 склянки;
  • консервована квасоля – 800 г;
  • сосиски з натуральної яловичини – 6 шт.

Згідно з рецептом сосиски обсмажують до золотистого кольору і повної готовності. Остиглий продукт тонко нарізають на дошці. Кукурудзу відварюють і знімають зерна з качанів (в холодну пору року використовують консервовану кукурудзу).

Помідорчики ріжуть половинками або четвертинками, огірки – кубиками. З квасолі зливають рідину і промивають боби прохолодною водою. Всі компоненти з'єднують і приправляють соусом. Отримують його з лимонного соку, олії, солі і перцю.

Як бачите, рецептів з яловичим м'ясом чимало. Страви виходять поживними і дієтичними, адже на кожні 100 г яловичини припадає всього 4,5 г жиру. Калорійність продукту дорівнює 135 ккал. Із вітамінів у ньому переважають цинк, залізо і фосфор. Їсти страви з яловичиною дуже корисно. Але переїдати і перегодовувати ними дітей не рекомендується.