Рецепти салатів з помідорів чері, руколою, моцарелою, пармезаном, перепелиними яйцями



  • Рецепт з манго
  • Рецепт з тунцем та перепелиними яйцями
  • Моцарелла і черрі під майонезом
    • Основні інгредієнти
    • Заправка
  • Рецепт з креветками та авокадо
  • Салат з руколою, помідорами сорту черрі і сиром відноситься до страв італійської кухні. Стародавні римляни спочатку готували його з додаванням м'якого сиру, але оригінальний смак салат придбав завдяки соусу песто. Пізніше кулінарів відвідала ідея притрушивать блюдо пармезаном, і твердий сир вніс родзинку під смакові якості всіх інгредієнтів.

    Рукола – це рослина сімейства хрестоцвітих, яке збагачує салат вітамінами C, A, B, K, E і мікроелементами – селеном, марганцем, цинком, залізом і фосфором. Його листя малокалорійні, вони покращують процеси травлення і зміцнюють організм. Салат з помідорами чері та листям рукколыможно їсти на сніданок і в якості гарніру в обід. Він запросто стане легкою вечерею і наситить організм корисними речовинами.

    Класичний рецепт

    найстаріший рецепт салату вимагає для приготування наступних інгредієнтів:

    • 964ec39e54f447898a5ee4d27c6235ceРукола – 25 г;
    • Сир Пармезан – 30 г;
    • Помідори черрі – 10 шт.;
    • Сир сорту Моцарелла – 250 г

    Для соусу додатково знадобляться:

    • Пармезан – 20 г;
    • Часник – 1 зубчик;
    • Кедрові горішки – 30 г;
    • Свіжий лист базиліка – 20 г;
    • Лимонний сік – 1 ч. л.;
    • Оливкова олія – 2 ст. л.

    Основне блюдо

    Готуємо салат з помідорами черрі, зеленню і сиром поетапно.

    1. Розкладаємо на зручному блюді листя руколи так, щоб вони повністю закрили дно.
    2. помідори Розрізаємо навпіл і викладаємо шматочки поверх листя врозкид, не допускаючи їх тісного сусідства.
    3. Моцарелу ріжемо кубиками, розміри яких будуть трохи менше скибочки помідор.
    4. Поливаємо блюдо соусом песто (всього кілька столових ложок).
    5. Обсипаємо компоненти другим видом сиру і дегустуємо блюдо.

    Соус песто

    sous-pestoПриготування вишуканого соусу для салату починається з нарізки базиліка, подрібнення часнику і натирання сиру. В суміш вводять 1 ч. л. лимонного соку і 1 ст. л. оливкової олії. Інгредієнти збивають блендером до отримання соусу з дрібної крихтою.

    нічого Складного немає, але затримка може виникнути при дробленні кедрових горішків, т. к. вони проскакують між лезами насадки міксера. З рубав горіхів добре справляється потужний прилад з дрібними лезами. Якщо з першого разу з міцними плодами впоратися приладу не вдається, всю масу збивають повторно. Якість роботи перевіряють, перемішуючи склад виделкою.

    Якщо насадка не здатна дробити горіхи на салат з моцарелою і помідорами черрі, подрібнення проводять в ступці для обробки спецій. В крайньому випадку, використовують кухонний ніж з широким лезом. Раскрошенные вручну плоди додають в соус і ще раз включають блендер. Він остаточно подрібнить все компоненти складу.

    Рецепт з манго

    Смачний поживний салат із зеленню руколи і томатами черрі можна отримати з наступного набору інгредієнтів:

    • salat_iz_avokadoМанго – 1 плід;
    • Рукола – 1 пучок;
    • Помідори – 150 г;
    • Оливкова олія – 2 ст. л.;
    • Мелений чорний перець, сіль і бальзамічний оцет – за смаком.

    Обробляють їх так. Чисту суху зелень рвуть руками, плоди черрі ріжуть навпіл. Очищене від шкірки манго нарізають шматочками середнього розміру. Компоненти з'єднують на сервировочном блюді, солять і перчать. Потім присмачують оцтом і оливковою олією і ретельно перемішують.

    Рецепт з тунцем та перепелиними яйцями

    Оригінальний салат з руколою, чері та перепелиними яйцями готують з таких компонентів, як:

    • Лимон – 1 шт.;
    • Рукола – 250 г;
    • Томати – 250 – 300 г;
    • Яєчка перепілки – 10 шт.;
    • Тунець консервований – 1 банка;
    • Сіль, чорний мелений перець, олія оливкова, бальзамічний оцет – за смаком.

    Salat-s-tuntsomЗ перепелиними яйцями поступають таким чином. У окріп їх обережно опускають по одному і проварюють 4 хвилини. Потім охолоджують під струменем холодної води, чистять і ріжуть навпіл.

    Тунець розминають в салатниці виделкою і зверху розкладають зелень і помідори, розрізані навпіл. Черрі покривають перепелиними яйцями і займаються заправкою.

    1. вичавлюють сік З лимона.
    2. Додають сіль і перець (гірчицю – при наявності та за бажанням).
    3. Вливають оливкову олію і все перемішують.

    Салат заправляють, акуратно перемішують складові і подають на стіл.

    Моцарелла і черрі під майонезом

    Яскравий святковий салат з руколою, моцарелою, помідорами чері та перепелиними яйцями також нескладний у приготуванні. Органічно виглядає блюдо, отримане з компонентів приблизно однакового розміру. Більш великі інгредієнти, які набагато перевищують розміри яєчок, нарізають дрібніше.

    Основні інгредієнти

    • Рукола – 1 пучок;
    • Яйця перепілок – 15 шт.;
    • Помідори черрі – 10 – 15 шт.;
    • Кульки моцарелли – 6 – 10 шт. (в залежності від розмірів).

    Заправка

    • Цукор – 1/2 ст. л.;
    • Майонез – 100 г;
    • Оливкова олія – 50 мл;
    • Сіль, приправи, гірчиця, водний розчин оцту і лимонний сік – за смаком.

    big50659aa844915Варені яєчка очищають і ріжуть навпіл. Помідори і моцарелу ріжуть, беручи до уваги їх розмір. Дрібні сирні кульки можна розкласти на блюді цілими.

    Соус готують за власним смаком. Якщо в заправці буде переважати лимонний сік, вона вийде більш кислою. Гірчиця надає гостроти. Рідка заправка виходить при додаванні води, густа – майонезу. Співвідношення компонентів заправки будь.

    Салат починають готувати з розривання або розрізання листя. На зелені розкладають помідорні часточки, половинки перепелиних яєць і моцарелли. Страву поливають заправкою і несуть до столу.

    Рецепт з креветками та авокадо

    По цьому рецепту салат з помідорами черрі готують з очищених і відварених у підсоленій воді креветок (300 г), двох авокадо, 200 г салатного листя, 12 томатів, 1 лимона. Оливкової олії беруть 3 ст. л., чорного перцю, бальзамічного оцту і солі – по 1 ст. л.

    На розірвану зелень викладають половинки помідорів, шматочки креветок і скибочки плодів авокадо, очищених від шкірки. Заправку готують шляхом збивання оцту, олії, солі і чорного перцю. У соус додають лимонний сік. Інгредієнти змішують в салатниці і приправляють заправної масою. За бажанням страву прикрашають маслинами або кунжутним насінням.

    Приготовані салати не підлягають тривалому зберіганню. З часом помідори дають зайвий сік, чого погіршується смак страв.