Салат з помідорами і сухариками кириешки: рецепти з сіром, ковбасою і куркою



Приємно, коли на столі за повз традиційної їжі є ще і щось обов'язково здивує, адже таке блюдо не обов'язкового готувати з понад витратних продуктів і витрачати на це багато часу зовсім немає. Можливо половина складових у Вас вже є в холодильнику і чекає своєї години. Сьогодні ми з Вами ознайомимося з такими простими, але дуже смачними рецептами корисної салатною закуски, як салат з помідорів сухариків і сиром.

Рецепт салату з помідорами і сухариками

Для приготування знадобиться:

  • 5 шт. помідорів;
  • 200 р. сухариків (приблизно 3 пачки);
  • 200 г твердого сиру;
  • Сіль, перець за смаком;
  • Майонез.

Приготування: 237_04_04_13_265В першу чергу займіться підготовкою потрібних інгредієнтів, а саме ретельно промийте під проточною водою томати і витріть їх насухо. Після чого наріжте їх невеликими шматочками (брусочки, квадрати) за бажанням. За тим на крупній тертці необхідно натерти твердий сир, відмінно підійде для салату з помідорами і сухариками Російський.

А ось що стосується сухариків, так Ви можете використовувати як куповані, таки приготовані самостійно. Так що, якщо у Вас є час і бажання, візьміть пару шматочків хліба, значення не має білий він, чи чорний, наріжте його на однакові квадратики, після чого рівномірно розподіліть на деку і підсушіть в духовці протягом 10-15 хвилин. Ось і всі приготування, сухарики для салату у Вас готові.

Тепер підберіть зручну ємність, наприклад глибоку миску, викладіть в неї всі підготовлені інгредієнти, а саме помідори, сухарики, сир, за смаком посоліть, поперчіть і заправте майонезом. Можете відразу подавати його до столу, в такому випадку сухарики будуть хрусткими і не встигнуть розм'якнути від майонезу, але якщо ж Ви хочете, навпаки, щоб сухарики просочилися, то поставте салат на пару годин в холодильник. При подачі готову страву прикрасьте свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Рецепт салату з помідорами, сухариками, квасолею

Для приготування необхідно:

  • 1 банку консервованої кукурудзи;
  • 300 г курячого філе;
  • 3-4 помідора;
  • 100 г сиру;
  • 100 г сухариків;
  • Для заправки майонез.

Для початку необхідно відварити курячу грудку, після того як Ви це зробите на приготування салату підуть просто лічені хвилини. Порізати не дуже дрібно відварне м'ясо, помідори наріжте кубиками. Після чого злийте з консервованої квасолі рідина, додайте її в салат, туди ж викладіть натертий твердий сир. Заправте салат Майонезом, добре перемішайте, прикрасьте салат зеленню.

На замітку: майонез ви можете приготувати самостійно. Якщо Ви використовуєте перепелині яйця, то просто розбийте їх у кухоль, додайте туди ж рослинне масло, трохи оцту, сік лимона, цукор, сіль, після чого це все необхідно добре збити. При необхідності, щоб майонез був густим, додайте ще трохи олії і знову збийте. Також можете використовувати і курячі яйця, одного яйця буде цілком достатньо. Розбийте його в невелику каструлю, додайте 3 ст. л. соку лимона, перемішайте і поставте на повільний вогонь, постійно помішуючи, поки нагріється яйце, його потрібно пастеризувати, але будьте дуже уважні, яйце звариться не повинно. Після чого необхідно зробити все те ж, що і в рецепті з перепелиними яйцями.

Сухарики можете додати безпосередньо в салат, а можете викласти по колу тарілки, це вже на Ваш розсуд.

Рецепт салату з помідорами, сухариками і ковбасою

Для приготування знадобиться:

  • Житні сухарі – 50 гр;
  • Копчена ковбаса 200 г;
  • Помідори 300 г;
  • Твердий сир – 250 г;
  • Майонез.

Приготування: c06219d07543f3Наріжте невеликими кубиками копчену ковбасу. Після цього подрібніть помідори, використовуючи при цьому гострий тонкий ніж, в такому разі вони не помнуться і поріжуть легко. За тим покладіть їх на друшляк або сито, щоб позбутися від зайвої рідини. Всі подрібнені компоненти висипаємо в глибоку миску, в якій ми і будемо готувати салат.

Потертий на дрібній тертці твердий сир, додати до решти інгредієнтів. Перевірте на наявність великих шматочків сухарики, при необхідності їх поломайте. Також постарайтеся максимально відсіяти крихти. Додайте цей компонент в миску і на завершальному етапі Вам залишиться тільки заправити салат майонезом, посоліть його. Обережно перемішуйте салат, адже до його складу входять томати, які можуть пом'ятися під час цього процесу і страва втратить свій вигляд.

Якщо ж хочете зробити цей салат менш калорійним, тоді використовуйте замість майонезу сметану і вибирайте сир нежирних сортів. Даний рецепт розрахований приблизно на 6 порцій. Прикрасивши салат зеленню (петрушкою, кропом, зеленою цибулею) ви зробите його більш ароматним, апетитним і корисним. Можете використовувати місце ковбаси, шинку або курку, не бійтеся експериментувати в кулінарії. Рецепт цього салату дуже популярний в Італії.

Рецепти з помідорами і кириешки

Помідори, сухарики і картопля

Незвичайне блюдо з помідорами і кириешки готують наступним чином. 3 томату ріжуть кубиками і відразу кладуть у салатник. Дві варені картоплини також ріжуть кубиками і змішують з пачкою сухариків. 3 зубчики часнику ріжуть як можна дрібніше і кидають в салатницю. Суміш солять, перчать, присмачують сметанкою. Після ретельного перемішування смачний салат дегустують.

Варіант з гострими кириешки

Дуже простий у приготуванні салат з помідорами черрі, кириешки і маслинами. Його рецептура складається з наступних інгредієнтів:

  • Suhariki-kirieshkiГострих сухариків – 1 пачка.
  • Маслини – 10 шт.
  • Сир бринза або Фета – 100 г
  • Листовий салат або «айсберг» – підлога пучка.
  • Дрібні жовті і червоні помідори – по 3 шт. кожного кольору.
  • Лимонний сік, оливкову олію – з урахуванням смаку сім'ї.

Чисті листки салату рвуть вручну, щоб ширина кожного шматочка не перевищувала 3 див. Томати ріжуть навпіл або четвертинками. Великі маслини нарізають тонкими кільцями, дрібні насипають у салатницю. Бринзу ріжуть кубиками середньої величини. Заготовки перемішують з оливковою олією і лимонним соком і посипають кириешки. На стіл страву виносять відразу.

Салат «Кириешки з ковбасою і помідорами»

Дивовижне ласощі готується за лічені хвилини. Воно доречно в щоденному раціоні і на застільних заходах. Для приготування знадобляться:

  • Сир твердий – 250 г
  • Ковбаса копчена – 200 г
  • Помідори – 300 р.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Тюбик майонезу.
  • Сухарики зі смаком бекону – 50 г

Ковбасу з допомогою ножа перетворюють на дрібні кубики, сир натирають на тертці. Помідори, нарізані кубиками, розкладають у ситі для стікання зайвої рідини. Нарізку змішують в єдине блюдо, приправляють подрібненим часником і майонезом, обсипають кириешки і викладають в зручну посуд. Прикрашають страву на свій розсуд.

Так що порадуйте Ваших рідних настільки смачним салатом з помідорів і сухариками. Приємного апетиту!