Салат з квасолею і помідорами (рецепти з консервованої в томаті)



Збалансований склад корисних речовин і поживність квасолі дозволяють використовувати її в раціоні здорового харчування. Активізація обмінних процесів і нормалізація травлення сприяють поліпшенню самопочуття і зниженню ваги. Страви з цього виду бобових відрізняються своїм різноманіттям. Як приготувати салат з квасолею і помідорами дізнаємося з цієї статті.

Салат «Квасолька»

Незважаючи на простоту приготування, це блюдо красиве і яскраве. Крім того, відсутність майонезу в рецептурі, робить цей салат справжнім дієтичним продуктом.

Отже, нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • illu_article_contentКонсервована біла квасоля – баночка;
  • Томати – 3 стиглих плодів;
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики;
  • Зелений цибулька – половина пучка;
  • Сіль, перчик і будь-які інші приправи за бажанням.

Приготування

З квасолі зливаємо рідину. Помідори ріжемо кубиками трохи крупніше квасолі. Тепер готуємо заправку, яка і додасть пікантності нашій страві. В окремій мисочці змішуємо олію (можна брати оливкову і соняшникову), роздавлений часник, сіль і перець. Заправку трохи збиваємо виделкою і даємо настоятися кілька хвилин. Це дозволить маслу насититися часниковим ароматом.

Потім підготовлені інгредієнти перемішати з заправкою, додати подрібнений зелений цибулька і перемішати ще раз. Викладаємо в салатник і подаємо до столу.

Салат «Зла квасоля»

Для любителів найгостріше ця страва обов'язково доведеться за смаком.

Склад:

  • Квасоля червона – 300 р.
  • Помідори – 2 штуки.
  • цибуля Ріпчаста – 200 г
  • Морква – 300 р.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Гіркий перець – один невеликий стручок.
  • гостра Аджика грузинська – половина чайної ложки.
  • Часник – зубок.
  • Кріп при бажанні.
  • Масло рослинне для смаження.
  • Оцет – 1 ч. л.

Попередньо вимочену протягом ночі квасоля, відварити в підсоленій воді. До неї додати подрібнений часник. Гострий перець подрібнити і додати в салат. Якщо сильне гостре ви не любите, то перцю буде достатньо половини стручка. Помідори порізати кубиками, покласти в квасолю. Влити соєвий соус і аджику, перемішати. Цибулю і моркву обсмажити на олії, цибулю ріжемо півкільцями, а моркву подрібнюємо соломкою. Викласти засмажку в салат гарячої. Додати оцет, посипати кропом і перемішати. Таке блюдо однаково смачно як в теплому вигляді, так і в холодному.

Салат з квасолі з горіхами і кукурудзою

Ще один цікавий рецепт, який підійде як для вечері в сімейному колі, так і для подачі гостям. У цьому рецепті самі помідори не використовуються, але томатний присмак квасолі надає заливка.

Склад:

  • Салат з квасолі-кукурудзи-і-помідорівКвасоля в томаті (консервована) – одна баночка;
  • Кукурудза консервована – одна баночка;
  • Болгарський перець – один м'ясистий (краще червоного кольору);
  • Волоські горіхи – 100 г;
  • Мариновані огірки – 2 шт;
  • Рослинна олія – 3 ст. л;
  • Часник – 2 зубки;
  • Сіль;
  • Зелень (петрушка, кріп, кінза), яка більше подобається.

Болгарський перець для цього салату можна порізати соломкою або кубиками, на свій розсуд. Горіхи подрібнити, але не дуже сильно, у страві вони повинні відчуватися. Часник подрібнити і перетерти з сіллю. З кукурудзи й квасолі вилити рідину. Всі компоненти змішати, приправити салат олією. Прикрашати страви не обов'язково, так як воно само по собі виходить досить гарним.

Салат «Вікторія»

Цей рецепт підійде для повсякденного меню. А продукти для приготування завжди знайдуться в холодильнику.

Компоненти:

  • Квасоля – 1 склянка (можна використовувати як варену, так і консервовану);
  • Варено-копчена ковбаса – 150 г;
  • Великі помідори – 2 штуки або 3-4 дрібних;
  • Яйця варені – 3 штуки;
  • Майонез, лимонний сік, сіль, червоний перець.

Квасоля викласти в миску, додати туди 2 ст. л. відвару, в якому вона варилася або рідини з банки. Додати трохи соку лимона і червоного перцю, перемішати, залишити на 10 хвилин. Тим часом порізати соломкою ковбасу і кубиками яйця. З помідорів видалити насіння, м'якоть нарізати соломкою. Всі інгредієнти змішати і заправити майонезом. Якщо необхідно — трохи підсолити.