Салат тюльпани з помідорів: рецепт приготування



salat-tulpany1Запрошуючи в свій будинок гостей, завжди хочеться, щоб святковий стіл був оригінальним і яскравим. Красиво прикрашені страви привертають увагу і піднімають настрій. Особливе місце на столі відводиться закусок, і чим цікавіше вони будуть, тим краще. Одним з варіантів святкової закуски є салат «Тюльпани», який порадує не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і смаковими поєднаннями. Розглянемо детальніше як правильно приготувати салат «Тюльпани», щоб гості залишилися були вражені.

Склад:

З розрахунку на 6 порцій для цього рецепта знадобиться.

Для бутонів:

  • Невеликі пружні помідори (не перезрілі)– 6 штук. Красиво виглядають тюльпани з помідорів довгастої форми, типу «Сливка».
  • Пір'я зеленого лука.

Для начинки:

  • Курячі яйця, зварені круто – 4 штуки.
  • Сир плавлений або твердий (за бажанням і власним смаком) – 100 грамів.
  • Цибуля-ріпка – одна головка середнього розміру.
  • Часник – 4 зубки. Його можна замінити пір'їнками молодого часнику.
  • Майонез за смаком.

Процес приготування

salat-tyulpany2Помідори вимити і просушити паперовим рушником. Зверху помідори надрізати гострим ножем хрестоподібно приблизно до половини. Якщо помідори розрізати занадто глибоко, то готові бутони просто розваляться. Чайною ложкою через надрізи вийняти м'якоть з насінням і злити рідину. Знову промокнути помідори паперовим рушником. Якщо помідори не просушити, а сік не злити, то готовий салат може потекти. Для приготування начинки яйця і сир труться на дрібній тертці, цибулю і часник дуже дрібно ріжуться. Начинка заправляється майонезом і перемішують. При необхідності можна трохи підсолити і додати запашного перцю. З майонезом, головне, не переборщити. Начинка не повинна бути рідкою і випливати з квіток.

Після цього трохи відігнути пелюсточки майбутнього тюльпана і наповнити помідор начинкою з допомогою чайної ложки. Використовувати для начинки можна будь салат за власним смаком. Не бійтеся експериментувати. Пелюсточки притиснути назад, до наповненого доверху начинкою, помідору. Начинка не повинна вивалюватися через верх. Готові бутони тюльпанів красиво скласти на блюдо, сформувавши і пір'я зеленого лука стебла і листя. Як листя можна використовувати фігурно нарізані шматочки огірків. При оформленні страви можна дати волю фантазії.

Варіанти начинок для салату «Тюльпани»

  • Добре поєднується з помідорами сирний сир, змішаний з часником і зеленню. Для любителів рибних страв начинка з печінкою тріски оселедцевою ікрою, консервованим тунцем або креветками. Печінковий паштет або куряча грудка, теж добре відтіняють смак помідорів, і закуска вийде ситної.
  • yyyнтересной буде начинка з крабовими паличками. Для її приготування знадобляться сир крабові палички, часник і майонез. Тюльпани з таким салатом будуть мати морської акцент.
  • Додані до складу начинки огірки додадуть салату свіжості. Тільки з ними головне не переборщити, так як виділяється сік може зіпсувати зовнішній вигляд страви.

Салат «Тюльпани» на ніжках

Подача салату «Тюльпани» може бути не тільки на блюді, але і в вазочці у вигляді цього букета. Для цього в зелене цибулеве пір'їнка потрібно вставити дерев'яну шпажку і насадити на цей стеблинка готовий бутон. Для такого букета потрібно брати дрібні помідори, для того, щоб вони не впали під власною вагою. З допомогою щавлевих листя або листя салату, відповідних за колірною гамою до стеблах, можна сформувати пелюстки. Тоді букет буде ще більш ошатним. Головне, не забудьте попередити своїх гостей, що не всі частини цього салату «Тюльпани» їстівні.

Салат «Тюльпани» відноситься до тих кулінарним шедевром, займаючись приготуванням яких можна продемонструвати не тільки свої кухарські здібності, але і власний художній смак. Витвір мистецтва на святковому столі обов'язково стане об'єктів захоплень. Приготуйте салат «Тюльпани» так, як хочеться саме Вам.