Томат Вибух опис сорти, вирощування та відгуки



ВибухТомат «Вибух» - це сорт супердетерминантного типу, який є поліпшеним «Білим наливом». Сорт низькорослий, у висоту всього близько 45-65 сантиметрів, не вимагає пікіровки, кущ досить рідкісний. «Вибух» - це ранній томат, починає плодоносити через 100-110 днів. Самі плоди округлої форми, слаборебристі, їх щільність середня, а маса досягає 250 грам. Головна особливість плодів цього сорту в груповому дозріванні, також містять у собі чимало вітамінів, таких як лікопін, А, З і К.

Томат «Вибух» рекомендується висаджувати у відкритий грунт, лише у деяких городників він приживається в теплиці. Сорт не потребує великої кількості добрив, оскільки сам по собі дуже вологостійкий, не піддається різних шкідників, хвороб (фітофтороз) і відмінно переносить вітряну погоду і спеку.

Томат вибухСорт досить стійкий, чому і заслужив свою популярність у дачників і городників. Його можна вирощувати в будь-якому грунті, оскільки він рекомендований як сорт для нестійкого землеробства, також стійкий до посухи, холоду і в принципі будь-яким перепадів температур.

Завдяки смаку плодів, томат чудово підходить не тільки для консервування, але і для всіляких салатів і страв. Томатні соки, пасти і кетчупи з цього сорту відрізняється особливо багатим смаком.

Особливості вирощування

Вирощувати «Вибух» можна, використовуючи розсаду, так і безрозсадним методом. Це обумовлено тим, що схожість насіння це гатунку, а так само швидкість дозрівання, дуже високі.

Обов'язково висаджувати цей сорт у березні-квітні, але не пізніше.

Частина садівників вважає за краще садити насіння спочатку в невеликі ємності, а після вже висаджувати в грунт, таким чином, зберігаючи кореневу систему томатів.

Для багатого врожаю існує спеціальна методика вирощування. Талу воду (стимулятор росту) потрібно змішати з соком алое і помістити в такий розчин насіння на шість годин. Після нетривалої підсушування висадити в грунт, який повинен бути добре прогрітим. Цей спосіб висадки дійсно збільшує кількість сходів і якість врожаю.