Томат Кенігсберг (червоний, золотий, серцеподібний, опис, агротехніка, відгуки, фото)



Давно вже пройшли ті часі, коли помідори вважалися неїстівними і до того ж отруйними. Сьогодні дуже складно знайти город, на якому б не було томатів. І це не дивно, в наш час це один з найпопулярніших овочів у нашій кухні. Але далеко не всі помідори однакові, в наш час існують сотні, можливо навіть, різних сортів. Але особливе місце серед них займає всіма улюблений сорт томату Кенігсберг. У нього багато позитивних отзывав. У Кенігсберзі міститься багато вітамінів (А, В2, В6, К, РР, Е), і мінералів (залізо, магній, йод та ін). Користь для травлення, обмінних процесів і нервової системи просто безцінні.

Сорт Кенігсберг буває двох видів: червоний і золотий.

Томат Кенігсберг червоний

Помідор червоного кенисберга

Створений сибірськими селекціонерами-аматорами. По термінах дозрівання сорт середньостиглий, відмінно підходить для вирощування на відкритому грунті, так і в плівкових теплицях. Рослина індетермінантна, дуже високе до 2-х метрів. Урожайність сорту просто відмінна, кожен кущ просто обсипаний помідорами, на кожній кисті по 5-6 плодів, вага кожного досягає 300 грам. А з одного куща можна зібрати 2-3 відра помідор, як бачите урожай не поганий. Плоди великі, витягнуті, за зовнішнім виглядом нагадують баклажани. Смакові якості нічим не гірше врожайності. Помідори щільні, рівні, м'ясисті і мають мало насіння відмінно підходять для вживання у свіжому вигляді, консервації і тривалого зберігання.

Томат Кенігсберг золотий

Томат кенисберг золотийВід свого червоного брата Кенігсберг золотий відрізняється жовто-оранжевим забарвленням томатів. Плоди цього сорту багаті на каротин, через що їх часто називають «сибірськими абрикосами». За іншими параметрами дані сорти практично ідентичні.

Ще однією з різновидів сорти Кенігсберг є Кенігсберг серцеподібний. Це дуже високорослий і великоплідний сорт. Помідори можуть досягати 1 кг. Поки смаковими якостями він не поступається своїм братам. Але з-за великих розмірів плодів, помідори не підходять для консервації і вживають в основному тільки в свіжому вигляді.

Агротехніка вирощування

Насіння на розсаду потрібно сіяти за два місяці до планованої висадки на постійне місце. Для нормального проростання насіння їм необхідна температура 23-25 градусів. Для прискорення процесу сходів, оздоровлення і поліпшення зав'язі, рекомендуємо використовувати спеціальні стимулятори розвитку і росту рослин. Висаджувати потрібно не більше 3-х кущів на 1 кв. м. Під час плодоношення сорт Кенігсберг вимагає активної підживлення органо-мінеральними добривами.