Томат Лонг Кіпер (Long Keeper - опис помідор, агротехніка, відгуки, фото)



Long Keeper томатЦей сорт відомий ще з 70-х років минулого століття. Це сорт був виявлений зовсім випадково, середовищі цілого поля помідорів один кущ ніяк не дозрівав і геть відмовлявся гнити. Господар поля зберіг його насіння і дав йому назву Long Keeper, в перекладі це означає долгохранящийся. При звичайних кімнатах умовах сорт добре зберігається до січня, а в підвалі може пролежати і у всі до березня. Щодо смакових якостей, даний сорт поступається звичайним літнім сортів томата. Оцінюючи їх за п'яти бальною шкалою смак можна оцінити на тверду трієчку, але це не біда. Якщо порівняти томати лонг кіпер, з тими помідорами які продаються взимку в магазинах, він безумовно буде набагато смачніше і ароматніший. Куплені взимку помідори, чесно кажучи, взагалі складно назвати помідорами. Ще можна врахувати той факт, що томати лонг кіпер ми виростили самі, на своєму городі, а як відомо своє завжди смачніше.

Лонг Кіпер – детермінантний, дуже пізній (120-130 днів), середньорослий сорт томата. Висота куща досягає півтора метра. Відмінно підходить для плівкових теплиць.

Агротехніка вирощування

Long Keeper томатПриблизно в березні місяці насіння висіваються на злегка утрамбований грунт, потім мульчують грунтовим або торф'яним шаром товщиною близько 1,0 див. Потім потрібно акуратно полити теплою водою, накрити плівкою і поставити в тепле місце ( 25 С). Після того як наша розсада проросте плівку необхідно зняти та розмістити її на добре освітлюване місце. Протягом тижня температура повинна бути на рівні 15-16 градусів, після чого підвищують до 20-22. 2-3 рази потрібно підгодовувати комплексом мінеральних добрив. Пікірувати потрібно коли у рослини з'являться 1-2 справжніх листків. У віці 35-45 розсада готова для посадки у відкритий (приблизно початок червня), або захищений (середина травня) грунт. Садити її потрібно приблизно по 3 кущі на 1 кв. м. (50х60 див.) рослина формують в одне стебло, підв'язують до вертикальних опор і регулярно пасинкують.

Плоди

Плоди у нього масою 150-300 г, по 5-6 шт. на кисті. Помідори красивою, круглою, злегка плескатої форми. З одного куща можна зібрати до 6-ти кілограм врожаю. Плоди молочно-білого кольору, після повного дозрівання вони набувають оранжево рожевий відтінок. Помідори на рослині до кінця ніколи не дозрівають. Збирати врожай потрібно дуже акуратно, так як сорт орієнтований на довгострокове зберігання дуже важливо дотримуватися цілісність плоду, не можна допускати його пошкодження. Цілий помідор в прохолодному і сухому місці може зберігатися до нового врожаю. Після дозрівання помідори відмінно підходять як для консервації, так і для вживання в свіжому вигляді.