Томат Чорний мавр (опис сорти, вирощування та відгуки)



Томат «Чорний мавр» чудовий для вирощування малодосвідченими городниками, за ним легко доглядати, а урожай радує око.

Особливості сорту

224_229Свою назву плоди отримали з-за кольору: темно-коричневі, майже чорні, солодкі на смак. Забарвлення надає томатам речовина антоціан, який є хорошим антиоксидантом, а також сприяє підвищенню імунітету. За формою помідорчики нагадують сливу, маленькі, вагою до 50 грамів, з щільною шкіркою. «Чорний мавр» — напівдетермінантний сорт (відстань між гронами близько 15 сантиметрів), середньостиглий. По висоті рослина 90 -150 см, на кисті формується близько 20 плодів. Томат непогано переносить перепади температури, але чутливий до хвороб, тому краще обробити грунт перед садінням розсади для знищення грибків.

Особливості вирощування

ці помідори Ростуть як в парниках, так і у відкритому грунті. Спочатку насіння кілька днів тримають на холоді, потім протруюють калій перманганату. В останні дні березня їх пересаджують у підготовлені земляні борозни на глибину до 3 сантиметрів. Потім поливають, накривають плівкою і вирощують при температурі більше 20°. Після сходів паростків укриття знімають, сіянці ставлять у світле місце. Пікірування проводять у фазі двох листочків. Перед перенесенням у грунт залишають на 6-7 днів на прохолоді, для загартовування.

Tomato Black Maur Томат Чорний Мавр Tomat Must MavrВисаджувати розсаду слід через півтора місяця в грунт, попередньо политу теплою водою. Відстань між лунками близько 10 см, між рядами відступають 12-13 див.

Догляд за рослиною передбачає розпушування землі і прополку від смітної трави. Полив у міру необхідності, рясний в період цвітіння та закладання плодів, далі раз на тиждень. Так як сорт кистьовий, потрібна підв'язка гілок, видалення зайвих пасинків. Для збільшення врожайності кисті трусять, створюючи ефект вібрації, а також проводять підгодівлю добривами.

Врожайність

Дотримуючись нескладні правила, отримують відмінний урожай. З 1 м2 вдається отримати до 5 кілограм помідорів. Найбільш смачний «Чорний мавр» в маринованому і солоному вигляді.