Томат Японський трюфель (чорний, золотий, жовтогарячий, червоний) : опис, характеристика та відгуки про сорт



trufekrlТомат – один з найпопулярніших овочів як для простого вживання в їжу, так і для засолювання і переробки. Консервація, соуси, томатна паста – існує маса способів приготування цього овоча.

Томати мають величезну популярність у багатьох країнах світу завдяки чудовому смаку, аромату і консистенції. Крім цього, томати корисні для здоров'я: містять у собі комплекс вітамінів-антиоксидантів А,С,Е, багаті лікопіном, бета-каротин, мікроелементи. А ще в плодах томата міститься холін, який знижує вміст холестерину в крові, в кілька разів підвищує імунні властивості організму, сприяє утворенню гемоглобіну і попереджує жирове переродження печінки. Навіть вважається, що ацтеки лікували томатами хвороба очного більма!

5D351289-F044-48E5-841D-37E7A0999045Багато страви може «врятувати» своїм смаком або прикрасити своїм виглядом простий томат, що дає йому величезний плюс і забезпечує законне місце на столі господинь і кухарів.

Усіма важливими якостями для томата мають плоди сорту «Японський трюфель».

Сорт отримав свою назву на честь гриба, форму якого нагадує плід. Крім гриба, плоди дуже нагадують за формою лампочку або грушу.

Томати цього сорту включають кілька різновидів, які відрізняються кольором. Можливі червоний, рожевий, чорний і помаранчевий кольори.

trufezh«Японський трюфель» детермінантний сорт, рослина досягає в довжину 1,5 м. Плоди з поздовжніми реберцями мають високу щільність, важать до 200 р. Рослина формує 1-2 стебла, має близько 6 кистей, на яких виростає 5-7 плодів. «Японському трюфелі» властива висока ступінь зав'язування плодів, їх лежкість і стійкість до фітофторозу. Сорт вимагає висівання за два місяці до посіву, термін дозрівання близько 120 днів. При цьому сорт дає стабільний і багатий урожай, стійкий до хвороб і річним холодів.

Вирощувати цей сорт можна як у відкритому грунті, так і в теплиці. Але плюс теплиці для «Японського трюфеля» в тому, що саме там він може досягати двох метрів і давати більший урожай, ніж у відкритому грунті.

«Японський трюфель» підходить як для подачі на стіл, так і для консервації, що відзначають усі господині, выращивавшие цей сорт. А кілька томатів різних кольорів, законсервованих в банку, виглядають неймовірно красиво і естетично.