Асорті на зиму з огірків і помідорів рецепти засолювання та маринування



Консервація огірків і помідорів — це класика домашніх заготовок на зиму. Ці овочі не тільки гарні самі по собі, але і чудово поєднуються в одній банці, виступаючи прекрасним доповненням до других страв. Як приготувати асорті з огірків і помідорів, дізнаємося з цієї статті.

recept-smachnogo-asort-z-ogrkv-pomdorv-na-zimu-marinovan-konservovan-ta-marinovan-v-bochkah-vdeo_292

Рецепт № 1. Гострий

Цей рецепт сподобається любителям зимових заготовок «з остринкой». Кількість інгредієнтів розрахована на одну літрову баночку.

  • Огірки – 300 грамів;
  • Томати щільні і м'ясисті – 400 грамів;
  • Гіркий перець (орієнтуйтеся на власний смак);
  • Кріп – кілька гілочок;
  • Часник -2 зубчики;
  • Один лист хрону;
  • Перець горошком – кілька штучок;
  • Солодкий перець болгарський – 1-3 штуки;
  • Сіль і оцет – по столовій ложці;
  • Цукор – половина столової ложки;
  • Лаврушка.

Як готувати

foto_poradnyca-_11.08.2014-03Овочі вимити, помідори наколоти зубочисткою в області плодоніжки в декількох місцях. В банку (заздалегідь стерилізовану) кладеться: лаврове листя, кріп, часник, горошини перцю, хрін, гіркий перець.

На низ банки щільно укладаємо огірки. Якщо плоди дрібні, то використовуємо їх цілком. Більш великі екземпляри можна порізати шматочками. Смак заготовки від цього ніяк не постраждає. На огірки викладаємо кільця болгарського перцю. Наверх викладаємо цілі помідори, краще брати плоди дрібніші. У асорті кладемо цукор і сіль, заливаємо окропом і накриваємо кришкою. Кришки для зимових заготовок потрібно кілька хвилин проварити в киплячій воді для знезараження.

Тепер заготівлю можна стерилізувати. На дно каструлі з водою кладемо тканину і ставимо в неї банку. Вода повинна покривати банку до плічок. Тепер включаємо вогонь і чекаємо закипання. Після того як вода закипить стерилізувати асорті з огірків і помідорів за цим рецептом потрібно 10 хвилин. Тепер банку витягуємо, вливаємо оцет і закручуємо. Залишаємо для охолодження в перевернутому вигляді під теплим укриттям. Коли асорті повністю охолоне можна прибирати його на зберігання.

Рецепт № 2. Асорті огірків і помідорів

Компоненти також розраховані на літрову банку.

  • Огірки – півкіло.
  • Помідори – 200 грамів.
  • Цибуля – половина головки.
  • Перець болгарський – половина перчины.
  • Кріп зелений – 3-4 гілочки.

Для розсолу:

  • Вода – 1,5 літра.
  • Цукор і сіль – по столовій ложці, стільки ж оцту.

Приготування

410_12_06_2013_2490Вимиті і попередньо замочені у воді огірки, ріжемо кружальцями. Те ж саме проробляємо з помідорами. Для цього рецепта потрібні пружні томати, можна брати навіть бурелые овочі. М'які овочі просто разлезутся в готовому асорті. Болгарський перець нарізаємо кільцями, також чинимо і з цибулею. Красиво в такому асорті будуть виглядати колечка жовтого перцю, але якщо такого немає, можна використати червоний або зелений. Поки овочі нарізаються, потрібно простерилізувати банки і кришки. Для стерилізації банок можна використовувати духовку і просто потримати над парою. Тепер будемо укладати асорті. На дно викладаємо перець на нього цілі гілочки кропу, наступним шаром йдуть огірка, потім цибулю, і завершують композицію помідори.

Для приготування розсолу в воду додаємо сіль і цукор і доводимо до кипіння. Відразу заливаємо розсіл в банки. Тепер залишилося простерилізувати асорті 10 хвилин і можна закочувати. Як стерилізувати описано в попередньому рецепті.

Рецепт № 3. Овочеве асорті

Урізноманітнити асорті з помідорів і огірків можна включивши до складу інші овочі, вийде овочеве асорті.

Отже, нам необхідно:

  • овочеве асорті8 середніх огірочків;
  • Кілька суцвіть цвітної капусти (можна замінити брокколі або поєднувати їх разом);
  • Часник – половина головки;
  • Невеликі тверденькие томати – 5 штучок;
  • Болгарський перець – 3 плоду;
  • Хрін, парасольки кропу;
  • Капуста білокачанна – 200 грамів.

Для маринаду нам буде потрібно:

  • 3 столові ложки цукру;
  • 2 столові ложки солі;
  • 5 горошин запашного перцю;
  • 3 гвоздички;
  • Столова ложка оцтової есенції.

Інструкція по приготуванню

Білокачанну капусту нарізаємо квадратами. Перець ріжемо шматочками. Огірки і помідори залишаються цілими. На дно 3-х літрової банки викладаємо спеції, а потім підготовлені овочі в довільному порядку. Тут можна дозволити собі проявити творчу фантазію. Овочеве асорті заливають киплячим маринадом і стерилізується 20 хвилин. Яскрава зимова закуска готова. У цьому рецепті можуть використовуватися також кабачки, цукіні, патисони та моркву.

Не бійтеся експериментувати з новими рецептами, дивуйте своїх домочадців!